Ubu’s foto’s

15 Responses to Ubu’s foto’s

 1. Ria Tu says:

  Hé, de broer van Sting staat ook in de fotogalerij!!!

 2. Alfred says:

  Luxemburg 1983. Fijne vakantie in Wilz. Ravioli met zand vind hier zijn oorsprong.

 3. Marianne van de Wiel says:

  Goh Ubu, wat denk ik met plezier terug aan al onze leuke ontmoetingen bij kolping en de daarmee samenhangende activiteiten zoals op foto 17 van 21, tijdens de bruiloft van Ruben. Weekend Antwerpen, de vele derde helften, de sportquiz, feesten etc. Jij was een van die personen die, naast mijn interesse in het voetbal, ervoor zorgden dat ik met veel plezier met René mee naar de wedstrijden ging kijken en dus ook bij de andere activiteiten aanwezig was.

 4. Ria Tu says:

  Hey Ubu,
  Die foto ‘Ergens in Noord Frankrijk’ herken ik. Dat is toch in het Musée de Robert Tatin in Mayenne? Ik heb bijzonder slechte herinneringen aan dat museum. Wim en ik brachten een bezoek aan ‘Tatin’ en waren onder de indruk van de prachtige kunstwerken, die we dan ook enthousiast op de gevoelige plaat gingen vastleggen. Al snel kwam een meneer op ons af die driftig gebaarde dat wij helemaal geen foto’s mochten maken: Cést interdit! We moesten meteen ons fototoestel inleveren en kregen dit bij de uitgang weer terug. Het was nog maar het begin van onze vakantie dus dit waren zo’n beetje onze eerste foto’s. De rest van de vakantie hebben we er nog lustig op los geklikt. Hele mooie plaatjes….dachten we. Tot ik het rolletje liet ontwikkelen en bleek dat alle foto’s belicht waren. Iemand had het rolletje uit de camera gehaald en weer terug gestopt volgens de fotowinkelmeneer. Het kon niet anders dan dat dit bij Tatin gebeurd was. Ik was woedend, gefruteerd en ontzettend verdrietig tegelijk. Nu hadden we geen enkele tastbare herinnering aan een verder erg leuke vakantie in een gite op het Franse platteland.
  Zo te zien, had jij betere ervaringen in dit museum getuige de foto op je website.
  Terwijl ik dit opschrijf merk ik dat ik weer boos wordt. Het leed is nog niet verwerkt…

  Hartelijks Ria

  • Ubu says:

   Ria,
   De foto waar jij op doelt is niet gemaakt in het Musée Robert Tatin, maar in Louviers, bij Robert Vasseur in zijn ‘La Maison A Vaiselle Cassée’. En dat was gewoon een bijzonder vriendelijke man.
   Bij Tatin ben ik tijdens dezelfde rondreis ook geweest. En wat je zegt klopt: geen prettige mensen. Omdat ons bezoek plaatsvond namens museum De Stadshof in Zwolle, was de toon misschien een beetje anders. Van ons fototoestel zijn ze gelukkig afgebleven. Daarom nu toch een foto die wel daar gemaakt is.

 5. Anne Marie Lathouwers says:

  Ha Ubu,

  Verdorie je was best een lekker ding! Wat een genot die foto’s. Fijn te zien dat er bijna altijd een smile op je gezicht staat (behoudens de alto jaren 80, toen was dat nl niet cool). Jouw jeugdfoto’s vind ik ontroerend, volgens mij ben je opgegroeid in een warm nest!
  Verder wil ik nog effe kwijt dat ik onze chit chat mis op het schoolplein.
  Een dikke knuffel van mij.

 6. dirk says:

  hier lijk je helemaal niet op ivo de wijs!

 7. Teun says:

  Botsauto’s? Dat was in Tivoli, bij de legendarische prijsuitreiking van de WK-pool van 2006! Winnaar: Louis van Zetten. Natuurlijk.

 8. vomit says:

  Wou dat ik dat meesje was, even op je schouder staan. Jij bent groot, met jou kan ik misschien over die hoofden heen kijken. Kan jou nogniet dragen, straks misschien. Ubu, nog een groot aantal mooie ogenblikken gewenst. jij weet hoe enorm ze kunnen zijn. een omhelzing, en dank. vomit
  (voor schoonfamilie heet ik mees, vomit net iets te veel)

 9. Steven says:

  Mooi die laatste foto met je kinderen! Waar gaat dat pad heen?

 10. Igor says:

  mooi plekje inderdaad! veel herinneringen aan de voetballer ubu.

Leave a Reply