Spam

Tis raar maar waar: deze site werd al vanaf het begin ge-spammed! Hoe zoiets gaat en waarom ze het doen, dat is een beetje boven mijn pet. En de berichten hebben een wonderlijke inhoud soms: “Hello. Wonderful position. I didn’t anticipate this on the Wednesday. This is a good story. Thanks!” van Popek@freenet.com. of “US law enforcement and intelligence were totally useless before 911 because of lack of communications between different intelligence and police services, turf wars, and simple human error, not to mention dereliction of duty on the part of the Bush and Clinton people, including the latters wink winking at Mujahadin that he used in Bosnia.” van Buttrey27@gmail.com. Als je dit op een bepaalde manier bekijkt heeft het precies de absurdistische lading die Ubu op prijs zou stellen. Maar er zit natuurlijk ook spam bij van een heel ander allooi. En eigenlijk is het natuurlijk helemaal niet gewenst. Tot eind december viel het allemaal wel mee en was alles makkelijk handmatig te verwijderen. Toen veranderde er blijkbaar iets, een damdoorbraak: in een paar dagen schoot het aantal spam-berichten van 60 naar 500. We hebben er toen maar wat aan gedaan, alleen de paar recentste berichten zijn open voor comment en een speciale WordPress plugin is geïnstalleerd: Akismet. Dit tooltje rekent af met de spammers en maakt een onderscheid tussen spam en … ham. De dingen die júllie schrijven dus. Evenals hartjes zeer gewaardeerd!

This entry was posted in home. Bookmark the permalink.

5 Responses to Spam

 1. Ria Tu says:

  Rare mensen die spammers. Begrijp ook helemaal niet hoe zoiets werkt en welk doel nagestreefd wordt, maar ook ik kreeg regelmatig een waarschuwingsbericht van ons computerbeveiligingsprogramma (leuk scrabblewoordje…) als ik op deze site zat. Dat heeft me er overigens nooit van weerhouden om hartjes of een berichtje achter te laten. Ik buig niet voor dat Spam-gajes :-). Toch goed dat jullie er iets aan gedaan hebben.

 2. Alfred says:

  Het waarom is mij ook nooit zo duidelijk maar meestal zit er een ‘url’ in het bericht. Doel van het plaatsen van het spam-bericht is dat die url een vermelding extra heeft: hoe meer vermeldingen hoe hoger in de google-lijst. Alles geheel geautomatiseerd door ‘botjes’.

 3. Igor says:

  Ik had ooit een blog. Dat werd weinig gelezen, maar elke maand moest ik talloze vaak chinese spamberichten verwijderen. Bizar, irritant. Houd vol met deze site Alfred. Ik heb er nog spijt van dat ik dat blog de nek hem omgedraaid.

 4. Reinoud says:

  Goed werk, ik kijk nog regelmatig op de site en tel ook bij dit bericht al weer 12 hartjes!

Leave a Reply