No Fun in a Forest

Iedere bezoeker van deze site zal zich wel eens achter de oren hebben gekrabd over die rokende beer op de achtergrond. De conclusie dat het wel eens Ubu zelf zou kunnen zijn in dat pak ligt voor de hand. Toch zijn er niet veel die het filmpje hebben gezien waar dit beeld een still uit is. Dat gaat nu veranderen want onderaan deze post staat de integrale ‘No Fun in a Forest‘, een productie van de Bob Wab Filmtak uit 2005. Omdat ik er zelf weinig tot niets over wist volgt hier een uitleg van Helma:

“Ja, die berenfilm, die hebben we in januari 2005 opgenomen in het bos bij pannenkoekenrestaurant de Heksendans, bij Tivoli. We hebben toen meegedaan met de Bonte Videoavond in Extrapool. Het idee was een beer in allerlei klunzige en sneue situaties etc. Van oorsprong deden we mee aan een cd met filmpjes bij het boek ‘More fun 4 animals’ dat Ansjulla bij Extrapool gedrukt heeft. Ansjulla was echt een stuwende kracht voor de ideeën en scènes. Ik heb bij Puck’s Partyshop in de Van Welderenstraat dat berenpak gehuurd. Ik heb het gefilmd met Miki in de BabyBjörn op mijn buik, de opnames pauzerend voor borstvoeding op een boomstronk. Ubu heeft de muziek geselecteerd uit zijn verzameling, ik heb het in elkaar geknutseld. Ubu was op de fiets gegaan met alle rekwisieten, we hadden namelijk ook een fiets nodig voor de film en Ansjulla en ik gingen met de bus met Miki. Op het busstation at iemand een banaan, Ansjulla rende er heen en zei: mag ik die bananenschil, voor een klassieke uitglijscène voor de film, ik weet zo niet of die er uiteindelijk ook in zit. Toen gingen we aan de gang, dat was echt vreselijk lachen, maar we waren ook heel geconcentreerd bezig om alles te ensceneren en op te nemen, Ubu kreeg voortdurend instructies van ons en volgde die geduldig op, met het roken in berenpak als hoogtepunt, misschien had hij dat wel zelf bedacht, ik weet het niet meer precies. Het was hilarisch om te zien dat de rook uit de mond, ogen en oren kwam, Ubu stikte zowat, maar rookte dapper door!

Tussendoor waren er ook mensen een hond aan het uitlaten, ik dacht nog, die bellen vast de politie: een man in berenpak in een bos, een moeder met kind op de buik, omringd door ladingen onbegrijpelijke spullen, haha! We zijn niet in de prijzen gevallen, de zaal was verdeeld, we hadden een clubje felle tegenstanders, ze vonden het superstom!

We moesten er zelf heel erg om lachen, hoe dat allemaal ging, het was superleuk om te doen! Eerder hadden we ook al eens een berenfilmpje gemaakt in Zwitserland, met een reclamebeertje van Caran d’Ache potloden op het station van Bern, hij had een vlaggetje in zijn pootjes en zwaaide dat rond zijn kop, maar het vlaggetje was lam en kapot en dat zag er grappig uit! Verder beertjes op batterijen in leren jasje en broek in een kledingetalage die dansen, swingen met de heupen met de pootjes in de lucht, dat zag er ook grappig uit, die dingen achter elkaar gemonteerd, Ubu had er muziek voor uitgezocht, daar had hij nog eigenlijk de credits voor moeten hebben op de aftiteling!

Dat filmpje kreeg toen uiteindelijk de eerste prijs bij de eerste Bonte Videoavond, eigenlijk had Marc Bijl gewonnen, maar die was er niet, toen ging de prijs naar ons filmpje, eigenlijk ook een gek systeem, maar goed, was ook een superleuke avond!”

[vimeo width=”600″ height=”400″]http://www.vimeo.com/19871726[/vimeo]

This entry was posted in home. Bookmark the permalink.

3 Responses to No Fun in a Forest

  1. Teun says:

    Joepie! Had ik nog nooit gezien. Dank jullie wel!

  2. Ria Tu says:

    No Fun in a Forest, maar verder bijna overal: onze grote, lieve knuffelbeer! Mooi filmpje, dank!

  3. igor says:

    Ooit studeert er iemand af op dit filmpje.

Leave a Reply