Peetvader

Vandaag is het 18 jaar geleden dat Bambi geboren werd, mijn oudste dochter. De allereerste persoon aan wie Annemai en ik het heugelijke nieuws van haar komst vertelden was Ubu. Dat gebeurde ergens rond september 1992 toen we met zijn drieën in Annemai’s eend naar de Ardennen waren gereden voor een korte kampeertrip. Ubu zat in het interbellum tussen Irmgard en Helma en liet zich dan wat makkelijker verleiden tot dit soort activiteiten. Zijn tentje en ons tentje stonden met de ingangen naar elkaar toe en ‘s avonds na zonsondergang zaten we daar genoegelijk te keuvelen. Ubu trok zich dan op een gegeven moment terug in zijn tent rookte met de rits open nog een laatste sjekkie en ging onder de klamme lappen.

De precieze reactie van Ubu kan ik me niet goed voor de geest halen, maar me daar iets bij voorstellen kan ik me wel. Wat ik me nog wel herinner is dat we hem vroegen -half gekscherend- of hij peetvader wilde worden van het aanstaande kind. Dat wilde hij natuurlijk wel. Hoewel hij altijd heel betrokken was bij Bambi’s wel en wee heeft hij die taak verder nooit zo letterlijk genomen. Een paar jaar geleden tipte hij me nog eens dat hij het idee had dat er op Bambi’s Hyves pagina (Hyves vriend was hij wel) een meisjes-ruzietje gaande was. Dat was een goede waarneming en kon daardoor in de kiem gesmoord worden.

Uiteindelijk was het vooral Helma die belangrijk was in Bambi’s peuter & kleuter jaren. Op Helma’s kamer op de Extrapool heeft Bambi vele uurtjes doorgebracht toen we een soort deal hadden: oppas-uren ruilen tegen photoshop cursus-uurtjes. Helma was een ster in wonderlijke kinder-activiteiten en Bambi daalde altijd enthousiast en met rode wangetjes af naar mijn atelier, een verdieping lager.

De cirkel was een paar weken geleden rond toen Bambi bij Helma haar opwachting maakte … als oppas.

This entry was posted in home. Bookmark the permalink.

4 Responses to Peetvader

 1. Francis says:

  Kippenvel…

 2. Ria says:

  Mooi verhaal Alfred!
  En natuurlijk nog gefeliciteerd met je volwassen dochter.
  Liefs Ria

 3. Carla Kost says:

  Heel mooi verhaal. Ik liep laatst met mijn broer Rudie op het Hoge Veld. Mijn moeder woont nu in het bejaardentehuis, maar wij zijn ook een tijdje ‘buren geweest’ van de Lemereisjes. Aan de overkant van het rijtje huizen waar wij woonden staan nu allemaal villa’s. Maar toen wij er woonden was er nog een soort voetbalveld. Rudie vertelde dat hij nog met Paul (later UBU) had… gevoetbald. Zijn verhaal heeft veel indruk gemaakt.

 4. ania r says:

  mooi! en bambi al 18…!

Leave a Reply