Hollen of stilstaan

Ubu was één van de initiatiefnemers van de Trapvast, het clubblad van Kolping Dynamo dat ‘hollen of stilstaan’ als motto had, maar toch nog in redelijke frequentie verscheen: een jaar of vijf en een nummer of twintig. Het eerste nummer dateert van november 1997. Het blad had de hilarische kijk op voetbal, die al in de jaren daarvoor gescherpt was bij de diverse edities van de Poolbode. De hele club was er blij mee, in alle geledingen. In de zomer vroeg Sebas Meijwes me om eens na te denken over een herstart. Wilde ik wel doen, maar ik stelde als voorwaarde dat Ubu ook van de partij was. We prikten een avond voor een verkennend gesprek met een biertje erbij. Vrijdag 20 augustus. In de week ervoor zegde Ubu af; hij had die dag een ziekenhuisonderzoek en zijn hoofd stond er niet naar. Snel daarna bleek waarom.
Of de Trapvast er ooit nog gaat komen is zeer de vraag. Hier een scan van een grappig stukje over ons eigen elftal. Een soort analoge WikiLeaks: puntig geschreven stukjes over dat merkwaardige zooitje voetballers. De teksten waren, behalve van Ubu, ook van René Megens. De in de stukjes opgevoerde supporter was Helma. De volgende voetballers passeren de revue: John Dieker, Gerrit Dijkerman, Louis van Zetten, Jürgen van den Brand, Michiel Spanjer, Tim Hendrix, Henk Aarts, Ubu Lemereis, Kees van Bergen, Felix Jansen, Frits Mulder, Theo Verhoeven, Jan Hoenselaar, René Megens, Ruben Portier, Igor van der Vlist, Gerrie Theunissen en Alfred Boland. Het stukje over Ubu:

“UBU LEMEREIS. Operatief op de rechterflank. De ex-achterhoeker is geen Carl Lewis, maar werpt het nodige gewicht in de strijd. Wat hij teveel aan zelfkritiek heeft, hebben zijn teamgenoten te weinig. Gooit tegenstanders roet in de ogen. Hij ziet eruit als Ronaldo, maar heeft de doeltreffende traptechniek van Ronald Koeman. Doet het, als het even kan, met de buitenkant rechts. Beetje vreemde vogel. Zegt al jaren dat-ie eens moet afvallen maar verloor nog geen kilo. Is merkwaardig genoeg op zijn best als hij de aanvoerdersband draagt. De supporters: speelt net als Henk altijd met één afgezakte sok. Speelt de bal altijd erg snel af.”


This entry was posted in home. Bookmark the permalink.

One Response to Hollen of stilstaan

  1. Igor says:

    Een doorstart van Trapvast zou geweldig zijn. De prestaties van ons elftal op en buiten het veld verdienen het om vastgelegd te worden.

Leave a Reply