Ubu’s hok

Vorige week kreeg ik van Rene Castelijn een setje foto’s die hij op verzoek van Helma gemaakt had van Ubu’s ‘spullen’, boeken, platen etc. zoals die zich voor een groot gedeelte nog bevinden in de Vondelstraat. Ik plaats hier een foto van Ubu’s ‘hok’, de plek waar hij zich af en toe terugtrok in zijn liefhebberijen die hier tot aan het plafond opgetast staan.

Het is fijn om de foto (download dan eerst naar je computer) groot te bekijken en rond te dwalen over de ruggen van boeken, langs kabels, computers, spindles met lege CD’s, videobanden, singeltjes etcetera. Het ademt in alles Ubu. Ik ga het verder niet becommentariëren, jullie kennen hem allemaal, zwerf zelf rond.

Ik kreeg een brok in mijn keel toen ik linksonder de iMac een printje zag van een foto van Ubu in die kamer, als een merkwaardig Droste-effect. Daar zit hij, op zijn bureaustoel, te kijken naar een voetbalwedstrijdje terwijl rechts de computer nog niet opgestart is. Maar ook links, de rolstoel waar hij maar weinig ingezeten heeft. En aan zijn vermagerde arm is te zien dat deze foto gemaakt moet zijn in de beginweken van september, nu al weer twee jaar geleden.

This entry was posted in home. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ubu’s hok

  1. Teun says:

    Geweldig. Mooie details op prominent plankje: Ubu Roi van Alfred Jarry en Ubu’s stopwatch, een trouwe metgezel.

  2. Alfred says:

    Ja, die stopwatch! Mooi onderwerp voor een stukje ….

  3. maurice says:

    En daaraan herkent men de ware stopwatchfanaat. Twintig centimeter hoger ligt er nog eentje, in gevouwen toestand.

  4. Pingback: Stop de tijd | Ubu Lemereis 1962 – 2010

Leave a Reply