Stem

klik hier voor een kort clipje van 30 seconden -> Botanische tuin 16-08-2006

Een kort en pixelig filmpje gemaakt met een digitale fotocamera. We zien twee kindjes in een merkwaardige pas de deux. Links Skip, rechts Miki. Skip ontdekt dat hij Miki aan het giechelen kan krijgen, veel bijzonders hoeft hij daar niet voor te doen. De twee worden begeleid door vaders Ubu en Alfred. Locatie: de prachtige botanische tuin achter de velden van Kolping-Dynamo. Een Nijmeegse geheim-tip en niet alleen voor bezoekjes met peuters/kleuters.

De reden dat ik het filmpje hier plaats is het geluidsspoor. Zo overvloedig als er beeld van alles en iedereen voorhanden is zo schaars is het geluid van dingen. Of zoals in dit geval van stemmen. We horen vooral Miki, Alfred die er lol in heeft en dan, na 27 seconden, horen we plots Ubu, kort en slechts twee woorden uitsprekend. Maar helemaal genoeg om, uit het vakje in je hoofd waar stemklanken van mensen opgeslagen worden, hoe Ubu klonk even helemaal te verversen.

This entry was posted in home. Bookmark the permalink.

Leave a Reply