Honkvast

Houd je vast voor een heel lang bericht.
Zaterdag 23 oktober nemen we afscheid van Ubu. Ja het moet toch. Dus laten we er een mooie dag van maken.

Afscheidsbijeenkomst
Hop! Vroeg uit de veren. Want vanaf 10.15 uur kun je nog even naar Ubu kijken. Hij ligt in een open kist in de Titus Brandsma Gedachteniskerk, vlakbij het Keizer Karelplein. Om 11.00 uur is daar ook de afscheidsbijeenkomst.
Adres: Stijn Buysstraat 11, 6512 CJ Nijmegen


Begraafplaats
Het wordt een begrafenis, geen crematie. Helma heeft een plaats uitgezocht op de begraafplaats aan de Daalseweg. Op een wat minder strak georganiseerd plekje: “Beetje kruipdoor sluipdoor, wat in de verdrukking. Maar je kunt er wel goed staan hoor.” Hee! Dat doet een beetje denken aan het huis aan de Vondelstraat. Het zal vast een passende plek worden.

Tegen 12.15 uur komt Ubu aan.
Ingang: Daalseweg 110, bij het bloemenstalletje.

Café
Na de begrafenis zoeken we troost bij elkaar in een legendarische locatie: Café ‘t Haantje. Dat zal zo tegen 13.00 uur zijn.
Adres: Daalseweg 19, 6521 GE Nijmegen.
Iedereen die Nijmegen een beetje kent, weet: alle locaties liggen op loopafstand van elkaar. En ze bevinden zich midden in het gebied waar een groot deel van Ubu’s leven zich afspeelde. Dat past bij onze honkvaste man.
Een man van mensenmassa’s is Ubu nooit geweest. Toch is het zijn wens dat zijn uitvaart een grote en blijmoedige reünie wordt van mensen uit zijn leven. Twijfel je eraan of je wel iemand uit zijn leven bent? Kom afscheid nemen. Je bent ontzettend welkom.

Kun je niet op zaterdag?
Je kunt Ubu op donderdag van 15.00 uur tot 16.00 uur bezoeken in het rouwcentrum van UMC St Radboud. Adres: Geert Grooteplein 10, volg route 867. 

En dan nog dit
Ubu’s laatste huis was Hospice Bethlehem. Een fantastisch huis, met prachtige mensen. Kijk op www.vriendenhospicebethlehem.nl, dan zie je hoe je ze kunt steunen.

We zien elkaar zaterdag.

This entry was posted in home. Bookmark the permalink.

1 Response to Honkvast

  1. germa says:

    Teun en Alfred- wat een klasbakken zijn jullie!
    Heldere, rake verhalen met plaatjes van locaties voor zaterdag a.s.. Hoe jullie dit (alles op Ubu’s site) hebben gedaan is heel bijzonder. Naast informatief is dit ook ontroerend en fraai. Heel veel mensen (en het is ook al vaak gezegd, maar toch) vinden via de site een plaats om te delen…. Door jullie kunnen ze dit. Thanxx, ook namens Marius

Comments are closed.