4-1!

Afgelopen vrijdag zouden de drie poolbodes Moldavië – Nederland gaan kijken. In de loop van de dag werd al duidelijk dat dat misschien niet zo’n goed idee zou zijn. Na een kwartier in de tweede helft kreeg ik een geëmotioneerde Teun aan de telefoon, die me verzocht snel te komen. Het leek ineens allemaal snel te gaan in het hospice. In dat licht is het een klein wonder dat ik gisteren gekeken heb, mét Ubu (die net z’n eerste Carien-soepje in een week op had) naar de wedstrijd Nederland – Zweden. Dat Oranje de Zweden oprolde, dat Achterhoeker en favoriet Huntelaar twee maal scoorde en PSV-er Affelay, eveneens favoriet, óók twee keer scoorde, mag een klein toegevoegd wonder heten.

This entry was posted in home. Bookmark the permalink.

5 Responses to 4-1!

 1. germa says:

  Ik heb gisteren nog aan jullie moeten denken, toen Marius beneden “oh” en “ah” slaakte bij de voetbalpot Oranje-Zweden. Het bleken kreten van verrukking te zijn, zo mooi was het spel. “Blijken we toch te kunnen voetballen”… en mooie passes te geven en hakjes en strakke voorzetten en goals in de kruising van de goal en…….. enz. Ik ben happy dat de 3 poolbodes (net zo iets als the three amigos) gisteren samen hebben mogen aanschouwen hoe goed “we” wel niet zijn. Oprollen, afdrogen en toedeledoki.
  Op naar de volgende wedstrijd die we dik winnen.

  • Anneke says:

   Mijn zoon was aanwezig in het stadion gisteravond. Hij zei dat hij wel erg laat in bed lag, maar het was de mooiste wedstrijd die hij ooit in zijn leven had gezien.

 2. Anja vK says:

  Alfred, jij noemt het een wonder, ik vind het eerie. Geen toeval meer. Zou d’r bijna spiritueel van worden. Want wat denk jij nou? Alle poolbodefans kijken naar het voetbal, hopen dat Ubu ook kijkt, slingeren hoopvolle gedachten het universum in en ziedaar… Blijven slingeren, mensen! Anja

 3. ania r says:

  jeetje, ik heb normaal niet zoveel met voetbal maar van dit voetbalbericht geniet ik wel!!!!

 4. Pingback: UBU-OZO | Ubu Lemereis 1962 – 2010

Comments are closed.