Een mooie dag

Ubu wenste een blijmoedige reünie. En die kwam er. Vandaag namen we met een slordige vierhonderd mensen afscheid van hem. De bijeenkomst in de Titus Brandsma Gedachteniskerk was precies goed. Velen van jullie kwamen eerst nog een kijkje nemen naar Ubu, die Ubu niet meer was. Maar daar toch lag. Daarna een licht rommelig geheel van gevoelige en luchtige tekst, prachtig gitaar- en pianospel, Miki’s K3-geweld, ontroerende poëzie, oei de foute… nee toch de goeie muziek. Een fraai ebjä! En een nog fraaiere afsluitende boer. Afzender: Doufi. Ubu heeft gegrinnikt. Dat moet.
Op de begraafplaats was het een drukke boel. Uniek: bakken met snoep en worstjes, voor de hongerige bezoeker. En honderden ballonnen op een hemelreis. Het regende wat. Maar dat was niet erg. Trouwens, Ubu vond regen altijd wel geruststellend. We hebben onze lieve vriend in zijn graf gelegd. En daar ligt hij nu. 
De blijmoedigheid die we allemaal een beetje kwijt leken, vonden we weer helemaal terug in ‘t Haantje. Een warm bad van vriendschap, dankbaarheid en herkenning. Fijne broodjes, gemaakt door de Ubu-kookclub. Heel veel koffie en – joepie! – bockbier van de tap. Anekdotes die kriskras de zaal door werden geschoten. Gelach en geroezemoes. De dag waarop we afscheid namen van Ubu was een mooie dag.

De komende dagen zullen we wat foto’s en eventueel ook filmpjes van de dag laten zien.
We zijn dus nog niet van ons af.

This entry was posted in home. Bookmark the permalink.

5 Responses to Een mooie dag

 1. Hester says:

  zoveel verbondenheid op een afscheid, ik vond het fijn! Dankjewel iedereen!

 2. Annemarie says:

  Ik vond het ook fijn, en zelfs een tikje blijmoedig. Goeie uitvaartondernemers! Heel erg mooi vond ik het optreden van Anne-Maartje en Boris. Wat voor muziek was dat?
  Iedereen veel liefs!

 3. Heidi says:

  Wat een bijzonder & ontroerend & ongedwongen mooi afscheid van Ubu.
  Een heel bijzondere dag voor een heel bijzondere man!
  Helma, Jaap en anderen, dank dat we hiervan getuigen mochten zijn!
  Het café hebben we niet meer ‘gehaald’, sorry dat we geen persoonlijk afscheid namen, maar tante Susi is ook geen 18 meer (maar bijna 80).
  Wij denken aan jullie! Wij gaan contact houden!
  Liefs van tante Susi, Theo, Auke & Heidi
  en natuurlijk ook van Jelleke & Coen, Daan, Freek
  (en op afstand ook van Peter en Beatrix)
  ps Teun en Alfred, wat een geweldige site is dit, het is zo fijn om mee te kunnen leven, jullie hebben dit zo prachtig én met humor gedaan, veel dank en jullie ook veel sterkte gewenst!

 4. germa says:

  Het was mooi gisteren.
  Is ook mooi dat deze mooie site nog eventjes doorloopt.
  Doufi’s boer en Miki’s dansje gaven (letterlijk) lucht aan de dag.
  Voor Helma, Jaap, Teun en Alfred en anderen die heel dichtbij Ubu stonden, hoop ik dat ze luchtigheid blijven voelen in de zwaarte van het verlies van Ubu.

  Rouwen valt niet mee, iedereen doet het anders,
  voel of vraag maar wat goed is voor de ander

 5. Anne-Marie L says:

  Wij hebben hier een nieuw bijvoeglijk naamwoord geintroduceerd: “ubu-ig”. Dwz zachtmoedig, relaxed, de positieve kanten benadrukkend. Zou toch mooi zijn als ie ooit in de Dikke van Dale komt. Prachtig nalatenschap van een warme innemende persoonlijkheid. Wat zullen jullie hem ontzettend missen…

  Gister was een erg ontroerend,verdrietig, maar ook een gezellig samenzijn.
  Jaap, jouw gedicht was echt prachtig en zo toepasselijk.
  Ik ga vandaag als kunst leek maar eens googlen op Adolf Wolfi.

Comments are closed.