Kolping Almanak

In 1992 maakten Ubu en ik voor ons elftal een klein boekje met wat wetenswaardigheden over de merkwaardige groep personen die op zaterdag bijeenkwamen als FC Kolping 7 (van een fusie met Dynamo was nog geen sprake) Elke speler kreeg 40 vragen voorgelegd. Hierbij de pagina met Ubu’s antwoorden. (klik om te vergroten)

This entry was posted in home. Bookmark the permalink.

13 Responses to Kolping Almanak

  1. marius says:

    tja… en alweer dat supermarkten… wat had ubu daar toch mee… ben jij wel eens mee op pad geweest met hem, alfred…

  2. Alfred says:

    Hmm even recapituleren: op de middelbare school was het de Aaltense ELKA: hele rare toestand daar, kon je nota bene platen van the Popgroup en the Slits kopen, nog steeds een raadsel hoe die daar terecht kwamen. In de Annastraat-tijd de SPAR (later de DISKY, weer later opnieuw de SPAR), daar was het altijd gezellig kletsen met de caissières. Ik heb het leuke van supermarkten pas ontdekt na de verruiming van de openingstijden, vond dat gestress vlak voor 6 uur altijd afschuwelijk. Ubu had er altijd wel een handje van om precies te weten wat hij waar moest kopen. Veel samen gewinkeld hebben we eigenlijk niet. Had altijd nog eens het plan hem mee te nemen naar Kranenburg waar wij vaak met de auto een rondje ALDI/”PENNYKNACKER” doen. Dat had ie misschien wel leuk gevonden.

    • Teun says:

      De laatste jaren was Ubu een Coop-adept. Dat begon al in Oost. Hij kwam liever niet in de Albert Heijn. Daar voelde hij zich niet thuis. Een supermarkt moest een vriend zijn. Heb hem eigenlijk nooit uitgebreid over de Edah en de C1000 gehoord… Jammer. Daar zou hij vast heel mooi over kunnen vertellen.

      • Alfred says:

        beetje een (omgekeerde) supermarkt-snob was ie wel 😉

        • Jaap says:

          En wat misschien minder bekend is maar wel waar gebeurd:
          Ubu heeft ook ooit nog in een supermarkt gewerkt en wel in buurtsuper Superlammers in Aalten (de term
          superboeren bestond toen nog niet voor zover ik weet). Dit heeft zich afgespeeld toen hij een jaar of 16 was, in de zomervakantie. Misschien dat dit ook heeft bijgedragen aan zijn supermarkthobby?

    • Daan says:

      jaaaa, de ELKA, van Lambertus Kip.
      Men dacht vroeger altijd dat dat familie van ons was…….
      Gelukkig niet.

      • Alfred says:

        Lambertus Kip ja! Daar gaat een lampje branden … Dat was een vreemde vogel!
        Hij is vorig jaar overleden google ik net:
        uit de Tubantia en die supermarkt waar ik het over had dat was de GIGANTA, echt een naam om in de achterhoek te voeren 😉

        • Jan says:

          Als Achterhoekers vonden wij die Giganta inderdaad grootheidswaanzin. Al zal het niet vergelijkbaar zijn geweest met de luxe van een Jumbo, toch was Kip in feite zijn tijd ver vooruit. Voor het mysterie van de onverwachte platenvondsten heb ik wel een verklaring: in Winterswijk was namelijk ook een platenzaak onderdeel van het Elka imperium: de Music All In. Henk, de jongen achter de toonbank, had eerder het eerste punkconcert in het CC georganiseerd. Zijn plateninkopen zullen ook naar andere filialen zijn gedistribueerd.

          Ik heb ooit gesolliciteerd bij L. Kip zelf. Ondanks zijn reputatie vond hij het geen probleem dat ik dienstweigeraar was. Het werk (medewerker in het distributiemagazijn, gevestigd in een voormalige textielfabriek) was erg eenvoudig, per supermarkt moest ik van die hoge karretjes met dozen en doosjes vullen. Ik herinner me vooral pakjes pudding en dozen wijn, waarbij opvallend veel duitse wijn. Eens vergat de simpele jongen van de heftruck tijdens het verplaatsen van een pallet Riesling de vork te laten zakken. Vlot stuurde hij zijn heftruck naar een andere zaal… de pallet stortte omlaag en sindsdien is de betonvloer altijd plakkerig gebleven. De geur van duitse wijn staat me nog steeds tegen.

          Uit de krakkemikkige boxjes aan de muur klonk soms Blondie maar vooral René Froger en Gerry Rafferty zijn me bijgebleven. Dat laatste nummer vond ik al niet te pruimen maar omdat de speakertjes de bastonen (aan het begin en 1:48) niet konden verwerken was het voor mijn oren een regelrechte hel.

          • Alfred says:

            Bastonen? Saxofoon bedoel je, denk ik? En René Froger? Wow! Bestond die toen al?

            Nu je het raadsel van de GIGANTA platenbakken opgelost hebt weet je misschien ook wel hoe het kwam dat de Dinxperlose Phonotheek (zo noemde je dat toen) zo goed was: daar kwam zelfs Ubu op de fiets voor uit Aalten. Onder andere de legendarische plaat van MX-80 Sound is daar ontdekt.

          • Jan says:

            Maar hoe zou ik dat moeten weten, Alfred? Dinxperlo was heel ver weg voor ons, nog wel verder dan Aalten!

            Bastonen: jazeker, of heb jij ook gebrekkige speakertjes?

          • Alfred says:

            heej… zo diep zit er geen rechtstreeks reply knopje meer! had niet echt een phonotheek antwoord verwacht Jan: Winterswijk-Aalten was echt veel te ver voor eer fietsritje met een tas platen aan het stuur.

    • marius says:

      en was ubu ook iemand van de hebbedingetjes, je weet wel, van die vooral op de basisschool en naschoolse opvang populiere spaaracties met poppetjes uit bekende films of juist fantasieloze ballonhoofdjes op platvoeten? of bleef het bij de bekende voetbalplaatjes en plastic uitvoeringen van bekende spelers?

  3. germa says:

    Wat grappig dit geklets over supermarkten – coops, c1000, edah en ah.
    Hoe geweldig; een supermarkt als vriend; het klinkt allemaal als een klokje.
    Ik zie UBU…….. zo aux naturel in een reclamespotje voor de coop on teevee.
    met terugwerkende kracht misschien?
    De kneepjes van het vak heeft ie dan toch bij het onbekende Superlammers geleerd – ja dat klinkt degelijk en vertrouwd. Daar moet toen een beetje liefde zijn ontstaan voor kijken & vergelijken en de beste supermarktvriend uitpikken en trouw blijven.

Comments are closed.