Matt

Ubu had op allerlei terreinen een hang naar de outsider in het gezelschap. In muziek, kunst en literatuur… En natuurlijk ook bij voetballers. Wie kent nog Frankie van Straalen van RBC? Ubu was gek op hem maar je zult erg je best moeten doen om er nu nog achter te komen waarom dat was, op YouTube is hij niet te vinden. Zo waren er meer: Jordan Letsjkov, Giorgi Kinkladze, Gerald Sibon en Louis van Gaal – de voetballer dan. Voetballers met een eigen motoriek en karakteristieke bewegingen. Vaak net wat (te) traag. De grote helden waren eigenlijk niet zo aan hem besteed. Toen Nederland op het WK ver kwam en Wesley Sneijder daar heel belangrijk bij was, kon er maar heel mondjesmaat een complimentje af. Ubu vond Sneijder maar een vervelend ventje. De grootste voetbalheld was Matt LeTissier (hierboven in het onderste rijtje, tweede van rechts), een vreemde vogel die in de premier league speelde en niet enkel exotisch was omdat hij op de Kanaaleilanden geboren was: LeTissier had een denkraam dat dwars stond op dat van de gemiddelde voetballer. En bedacht daardoor vaak geniale dingen. Dat hij daarnaast ook nog eens zeer clubtrouw was en zich nooit heeft laten verleiden door aanbiedingen van Engelse topclubs, maakte hem nog aantrekkelijker. Over aantrekkelijk gesproken: Matt had een beetje een buikje, toen al. Hij had ook bepaald geen gaaf gebit. Dat lachtte hij graag en vaak bloot. Tijdens Ubu’s ziekbed heb ik nog eens een poging gedaan om via de fanclub van Southhampton een handtekening te bemachtigen (waarom ook niet) maar hoorde daar nooit iets op. Hier een clipje met een aantal fraaie doelpunten:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FSsdfe4Z69g[/youtube]

This entry was posted in home. Bookmark the permalink.

One Response to Matt

  1. helma says:

    wow! da’s mooi en dat klopt.

Leave a Reply