In bad

Vrijdagavond was het wat minder allemaal. Ubu voelde zich niet zo lekker. Had het koud. En later ineens warm. Hield ook niet al zijn eten binnen. Geen paniek of pijn, zoals een week terug. Maar ja, ziek is-ie natuurlijk wel. Na een rustige en lange nacht – Ubu slaapt tegenwoordig echt een fiks gat in de ochtend – volgde een goede zaterdag. En die dag sloot hij af met zijn nieuwe ontdekking: het bad.
Er staat een fijn ligbad in de badkamer van het hospice. Donderdag maakte Ubu er voor het eerst gebruik van. Hij wordt er naartoe gereden en met een ingenieus takelsysteem in het water gehesen. Dat was eerst wat confronterend. Die machteloosheid.
Maar er is wel wat verschoven bij Ubu. Was hij eerst zo blij met de dingen die hij (nog) zelf kon, nu geeft hij zich graag over aan de helpende handen van de mensen om hem heen.
Het bad dus. Wat een genot. Warm, schoon en fris belandt hij weer in zijn bed. Heerlijk.

This entry was posted in home. Bookmark the permalink.

6 Responses to In bad

 1. leopard says:

  very good.

  zeer goed.

 2. Ria Tu says:

  Machteloosheid heeft een nare klank. Ik zou het liever ‘krachteloosheid’ noemen. Jij bezit nog de macht om te genieten van het weldadige water. En van al die lieve mensen om je heen. Ik gun je nog menig heerlijk badmoment.

  Truste,
  Ria

  • Teun says:

   Ja, beter woord! Ik overwoog nog reddeloosheid, maar die was het ook niet helemaal. Ik verander het maar niet, overigens. Want dan slaan deze commentaren weer nergens op!

   • Jan says:

    Maar in het engels klopt het dan weer wel…

   • Ria Tu says:

    Was absoluut geen ‘verwijt’ naar jou Teun! Zelf gebruik ik dit woord ook vaak, zo niet altijd, als mensen door ziekte zijn overgeleverd aan hulp van derden. Vond het op de een of andere manier gewoon niet bij Ubu passen. Zijn krachtige persoonlijkheid blijft overeind, zelfs onder deze verschrikkelijk zware omstandigheden. Diepe bewondering en respect voor!
    Complimenten voor jou en Alfred voor de manier waarop jullie deze website beheren. Geweldig medium, zowel voor Ubu en zijn dierbaren als voor iedereen die zo ontzettend met hen meeleeft.

    Hartelijke groet,
    Ria

 3. Marianne & René says:

  Lieve Ubu,

  hartstikke fijn dat je, ondanks alles, in bad zo hebt kunnen genieten. Je bent een prachtmens.
  hartelijke groeten.

Comments are closed.